Sådan starter du på at lave bæredygtige investeringer

Sådan starter du på at lave bæredygtige investeringer

april 11, 2022 Slået fra Af admini

Den bæredygtige forbruger tænker grønt i alle sine beslutninger – også økonomiske beslutninger kan omdannes til et mere eller mindre bæredygtigt valg. Men det er ikke altid lige til højrebenet: Hvordan kan man lave en bæredygtig investering? Hvis du vil vide mere om dette emne, skal du læse med herunder. Du får gode tips og tricks til at tage et grønt og bæredygtigt valg i din næste investering.

Begrebet bæredygtighed

Lad os starte med at tænke over, hvad det overhovedet betyder, at noget er bæredygtigt? Bæredygtighed er et ord, der ofte bliver nævnt i flæng, men som ikke altid bliver defineret. Der er forskellige udlægninger af begrebet ’bæredygtig’. Nogle inddrager flere parametre, som skal være opfyldt før, at man kalder noget bæredygtigt. Lige nu kan vi starte med det udgangspunkt, at bæredygtighed 1) ikke skader jorden 2) bæredygtighed kræver ikke flere ressourcer end absolut nødvendigt 3) bæredygtighed handler om langtidsløsninger.

Bæredygtig økonomi

Bæredygtig økonomi hænger stærkt sammen med bæredygtige investeringer. Bæredygtig økonomi handler netop om langsigtede løsninger. Det handler om at investere i noget, der er til gavn på længere sigt for alle. Det kan du for eksempel gøre ved at investere i grønne løsninger eller aktier. Med denne type investering går du ikke ud og køber noget decideret materielt. Herved bidrager du ikke til overforbrug. Du løfter i stedet den bæredygtige opgave ved at skabe vækst, men uden at du køber et produkt som kræver naturressourcer at fremstille eller producere.

Hvorfor vælge en bæredygtig investering?

Der er rigtig mange gode grunde til at kigge ind i grønne, bæredygtige investeringer. Som du sikker har hørt før, er fremtiden grøn. Alle store virksomheder har i dag en grøn målsætning. Ligegyldigt hvor du er henne i samfundet, vil du blive konfronteret med bæredygtighed. Derfor kan du lige så godt hoppe på den grønne vogn allerede nu og være med til at drive udviklingen. Det bæredygtige valg er til gavn for både mennesker og planeten. Hvis alle foretog bæredygtige valg, kunne vi hurtigere komme i mål med de bæredygtige visioner.

Konkret eksempel på en bæredygtig investering

Hvor kan jeg kigge hen for at investere bæredygtigt, tænker du måske. Du kan finde mange alternativer på nettet, hvor du kan investere i en form for grøn omstilling. Har du for eksempel tænkt på, hvor bæredygtigt kryptovaluta er? Med denne type investering får du en langtidssigtet løsning. Samtidig slider du ikke på jordens ressourcer ved at købe et konkret fysisk produkt. Dit produkt er nemlig digitalt, men det genererer samtidig kapital. Det er nemlig også derfor, at denne slags investering er blevet så populær de seneste par år. Særligt under corona har vi set en voksende andel af købere på dette marked. Du kan også finde mere information på aktieskole. Tidligere troede nogle, at kryptomarkedet ville stagnere og falde med tiden, men det har i stedet vist sig, at folk er meget interesseret i dette marked. Der kommer nye købere til hver dag, og den forøgede interesse lover godt for fremtidens bæredygtige investeringer.