Invester i en bæredygtig form for valuta

Invester i en bæredygtig form for valuta

marts 9, 2022 Slået fra Af admini

Hvis du går meget op i bæredygtighed, kan det være en god idé for dig at investere i kryptovaluta. Kryptovaluta er nemlig en digital valuta, der ikke fås i fysisk form. Det betyder med andre ord, at der ikke skal anvendes ressourcer til at fremstille valutaen som enten mønter eller pengesedler. I stedet bliver valutaen opbevaret på internettet i en såkaldt wallet. Hvis du gerne vil vide mere om kryptovaluta, kan du læse mere om Cardano her.

Fremtiden for kryptovaluta

Mange mener, at vi i fremtiden slet ikke vil have kontanter. I stedet vil alle transaktioner være digitale. Her er der så mange, der har en stor tiltro til kryptovaluta, da det er en mere anonym form for digital valuta. Mange frygter nemlig, at et kontantløs samfund vil betyde mere massiv overvågning fra eksempelvis stater og virksomheder. Derfor leder mange allerede nu efter en mere anonym måde at betale for varer og tjenester på.

Hvad er Cardano?

Cardano er et såkaldt Open Source Blockchain Network. Det er et netværk, der er udviklet til at være både fleksibelt og skalerbart. Cardano har udviklet deres egen kryptovaluta, der bliver kaldt ADA. Det er altså ADA, som du har mulighed for at investere i, og ikke selve Cardano. Dog blander folk ofte de to begreber sammen. Derfor kan du sagtens opleve, at folk kalder ADA for Cardano.

Mere om Cardano

Cardano er blevet udviklet af Charles Hoskinson. Hoskinson har også været med til at udvikle Ethereum, som er den næststørste kryptovaluta på markedet. Ethereum ønskede selv at skabe en konkurrent, og derfor blev Hoskinson sat til at udvikle Cardano og ADA.

Sådan fungerer ADA

ADA er som nævnt Cardanos kryptovaluta. Det betyder, at du kan sende og modtage digital valuta ved hjælp af Cardanos netværk. Overførslerne er både hurtige og direkte, og så er de kryptografisk sikret. Med ADA har brugerne også mulighed for at optjene renter. Det kan de gøre ved at stable ADA kryptovalutaen. Det er ikke alle kryptovalutaer, der tilbyder denne mulighed. Derfor adskiller denne egenskab også ADA fra de øvrige kryptovalutaer.

Bør jeg investere i ADA?

Alle former for kryptovalutaer bliver anset som højrisikoinvesteringer. Det skyldes, at prisen på kryptovaluta udelukkende bliver fastsat af udbud og efterspørgsel. Derfor er det heller ikke usædvanligt at opdage store daglige udsving i værdien på kryptovaluta. Her er ADA ingen undtagelse.

Inden du investerer i ADA, bør du derfor sikre dig, at investeringen passer til din investeringsprofil. Du bør sætte dig grundigt ind i Cardano, som er den bagvedliggende virksomhed til ADA. Derudover bør du heller ikke investere penge, som du ikke har råd til at miste. Der er nemlig meget svært at forudse fremtiden for kryptovaluta.