Solceller giver lyset hele året

Solceller giver lyset hele året

maj 16, 2021 Slået fra Af admini

Solcellelys er en smart og omkostningsfri løsning, du bør overveje, hvis du står og skal udskifte eller anskaffe ny belysning til din have eller udendørs områder. Du kan se fede solcelle lamper hos Easy-light.dk.

Flere her i norden er dog usikre på, hvor sikker en investering, det er, når solen i vinterhalvåret ikke er ret kraftig og ikke står så højt på himlen. Plus vi mange dage om året har overskydet og gråt vejr. Men det er ingen grund til bekymring, eller grund til at lede efter en anden løsning.

Du kan få lys fra dine solceller hele året rundt

Solceller er en teknologi i konstant udvikling, og derfor bliver producenterne hele tiden dygtigere til at forbedre. I dag kan du derfor trygt også sagtens købe solcellelamper velegnet til de nordiske lande, hvor solen ikke nødvendigvis er lige så insisterende som i syden.

I de nyere solcellelamper sidder nemlig en LED-pære, der udnytter det lagrede solenergi mere effektivt, og udnytter den langt mere effektivt. Det betyder, at den fx kan lyse over længere tid, og bruge mindre af den lagrede energi og strøm. Det er en positiv udvikling, modsat i starten for flere år siden, da solcellelamper først kom frem, og ikke en gang kunne lyse natten over.

Derfor holder de nyere lamper langt længere, og den lagrede energi kan udnyttes hele året rundt. Det siger sig selv, at solcellelamper fungerer allermest effektivt i sommerhalvåret i de nordiske lande – forår, sommer og efterår. Men de nye lamper kan sagtens holde ind i vintermånederne.

Forskellige muligheder i forhold til at spare på energien

Der findes to forskellige typer af solcellelamper, der kan være relevant for dig på hver sin måde. Den ene er den, der kører fuldstændigt automatisk og begynder at lyse, når det er mørkt. Disse er smarte, når du ønsker hyggebelysning i dine blomsterbede og rundt omkring i haven. De er også anvendelige i indkørslen til at vise vej langs kanten.

Den anden type solcellelamper er med censor, og disse er helt oplagte at anskaffe sig og placere de steder, hvor du ønsker belysning hele året. Det skyldes, at de fungerer ved først at tænke, når sensoren registrerer bevægelse. Lidt efter slukker de. Derfor bruger de langt mindre af den lagrede solenergi, da de ikke lyser i lige så lang tid ad gangen, og derfor altid har mulighed for at lyse kraftigt op, når de skal. Husk dog ikke at placere dem et sted, hvor der er meget bevægelse, så de tænder i tide og utide og bruger deres energi på den måde.