4 traditionelle kjoler de fleste kvinder har på i løbet af livet

4 traditionelle kjoler de fleste kvinder har på i løbet af livet

februar 15, 2021 Slået fra Af admini

De fleste kvinder elsker kjoler. Vi elsker både at købe dem og have dem på. Det bedste er, hvis vi kan købe en rigtig smuk kjole, som vi samtidig kan bruge igen og igen. Der er dog nogle kjoler i løbet af vores liv, som vi ofte kun har på en eller meget få gange. Det er kjoler som vi bruger til særlige traditioner. Her i artiklen kommer vi ind på 4 traditionelle kjoler de fleste kvinder har på i løbet af livet. Henholdsvis dåbskjolen til barnedåben, konfirmationskjolen til konfirmation, studenterkjolen til dimissionen og til sidst, den måske mest spektakulære af dem alle, bryllupskjolen til brylluppet.

 

Dåbskjolen til barnedåb

De fleste danskere bliver døbt i kirken. Tradition tro, skal barnet havde en dåbskjole på. Det gælder både om det er en dreng eller en pige. En dåbskjole er typisk hvid, med en sløjfe på. Sløjfen er typisk lyseblå hvis det er en dreng, eller lyserød hvis det er en pige. Dog kan den også være i andre farver. Udover den hvide farve, er en anden karakteristika på dåbskjolen, at den er lang. Dåbskjolen går ofte i arv i familien, måske fra en søster eller bror, eller måske endda fra dine egne forældre.

 

Konfirmationskjolen til konfirmation

Konfirmationskjolen er endnu en traditionel kjole som de fleste kvinder har på i løbet af livet. Den har vi på i 12-13 års alderen, når vi bliver konfirmeret. Det er ikke alle som bliver konfirmeret, og dermed skal have den hvide kjole på, dog er det stadig størstedelen af de danske børn som bliver det.

 

Studenterkjolen til dimission

Ikke alle kvinder får en studenterkjole på, da det ikke er alle som bliver student. Dog bliver rigtig mange kvinder studenter, og de fleste af dem hopper også i en af de flotte hvide studenterkjoler til deres dimission og studenterfest. Studenterkjolen er den første af de traditionelle kjoler her i artiklen, som vi skal have på som voksen. Der er typisk også en af dem vi er mest begejstret for, udover bryllupskjolen.

 

Bryllupskjolen til bryllup

Brylluppet er for mange kvinder en af de vigtigste og mest uforglemmelige dage i deres liv. Derfor skal bryllupskjolen selvfølgelig også være helt perfekt, og få bruden til at se knald godt ud. Der findes rigtig mange forskellige bryllupskjoler, de fleste er dog hvide og lange, hvilket også er den mest traditionelle model. Bryllupskjolen kombineres med et slør, et flot buket blomster og et flot opsat hår. Har du alle de 4 ting i orden, er du sikker på at se super godt ud på din bryllupsdag. Bryllupskjolen er den måske vigtigste kjole af de 4 traditionelle kjoler i artiklen her.