Den miljøbevidste garderobe

Den miljøbevidste garderobe

november 4, 2021 Slået fra Af admini

I disse dage udspiller COP26 sig i Glasgow. Ledere fra hele verden er samlet til FN’s klimakonference i den skotske storby, og der bliver diskuteret målsætninger og initiativer på tværs af alle landegrænser og niveauer.

 

Vejen mod effektive og hurtige løsninger på klimaproblemerne kan synes lange og uoverskuelige, særligt når man står udenfor det politiske virke som en simpel verdensborger, uden platform, indflydelse og ressourcer.

 

Men når det er sagt, så er der stadig mange områder, hvor man som menneske og især som forbruger kan afhjælpe de miljø- og klimamæssige belastninger i hverdagen.

Tøjindustrien er en af de helt store klimasyndere

At tøjindustrien udleder enorme mængder CO2 er næppe nogen overraskelse eller nyhed for nogen. Og selvom flere mærker efterhånden bryster sig ved grønnere initiativer, forsøg på at omstille produktionen og genanvende materialer, er der stadig lang vej endnu.

 

Udbud og efterspørgsel bliver nemlig ved med at gå hånd i hånd. Derfor har man som forbruger ikke kun et ansvar – man har faktisk også en unik mulighed for at påvirke industrien som helhed. Og selvom det både kan lyde og føles som et relativt ligegyldigt sted at sætte ind, så kan du starte med at være bevidst om dine strømper.

Strømper i bæredygtige materialer

Strømper er så fast en del af vores garderobe, at vi næppe skænker dem en tanke. De er en nødvendighed for os, særligt om vinteren, så vores fødder kan holdes varme, og vi undgår ubehageligt slid fra vores sko.

 

Men strømper er ikke bare strømper. I stedet er bambussokker til herre og dame et bæredygtigt alternativ til bomuld og de syntetiske materialer, strømper ellers produceres i.

 

Dette skyldes imidlertid, at bambus er et klimavenligt materiale, der ikke dyrkes med kunstgødning eller pesticider, som man gør ved bomuld.

 

Dertil kommer det, at strømper i bambus har antibakterielle egenskaber. Det betyder, at strømperne slår op til 70% af de bakterier, de kommer i kontakt med, ihjel, så hverken dine fødder eller strømper bliver sure eller kommer til at lugte efter en hel dags brug.

 

Dette bevirker, at der ikke er samme behov for at vaske sine bambusstrømper særligt ofte, hvorfor miljøet skånes yderligere via det nedsatte brug af vaskemaskinen.

Vejen mod en mere bæredygtig garderobe starter her

Hos Billigesokker.dk kan du bestille bambussokker til både dig selv og familien. Strømperne er behagelige og bløde, og oveni det fås de til billige penge. Det betyder dog imidlertid ikke, at du skal bestille nye bambusstrømper, bare for at gøre det. Det er naturligvis det mest miljøbevidste valg at bruge de strømper, du har i forvejen, inden til de ikke kan mere.

 

Men når du alligevel skal have skiftet de gamle, hullede og tyndslidte sokker ud, så bør du overveje om ikke de næste mange par, du køber, bør være lavet i bambus.